Uthyrningspolicy

Denna uthyrningspolicy samt gäller Parkängen Fastigheter AB, Täljstenen Fastigheter i Ulricehamn AB, Grodparken AB och Avenboken Fastigheter AB.


Sökkriterier

 1. Alla som är över 18 år kan söka bostad hos ett av ovan nämnda bostadsbolag.
 2. Vi har ingen bostadskö utan jobbar med intresseregister. En intressanmälan kan göras hos oss antingen via epost eller telefon.
 3. Våra lägenheter annonseras ut på hemsidan, där man kan söka den lägenhet man är intresserad av. Kunder som skickar in intresse för ledig lägenhet bearbetas i den turordning och efter de sökkriterier som uppgavs i intresseanmälan, samt som om denne uppfyller punkterna i övrigt i denna policy.
 4. Ovanstående bostadsbolag eftersträvar lugna och trygga boendeförhållanden. Det skapar vi genom att ha en bra balans mellan olika människor i våra bostadsområden och hus. Vi strävar efter att våra hyresgäster skall trivas och bo kvar hos oss. För oss är det därför viktigt att, med hänsyn till våra övriga hyresgäster och företagets bästa, att hitta rätt hyresgäst till rätt bostad.
 5. Vi samarbetar med Ulricehamns kommun och tillhandahåller vid behov särskilda boendeformer för den som behöver extra stöd och tillsyn och som inte kan söka eller erhålla egen bostad.
 6. Det är obligatoriskt att ha hemförsäkring när kunder flyttar in hos oss. Som hyresgäst väljer du själv vilket försäkringsbolag du vill ha din hemförsäkring hos.

                

Bedömning av intressenter

 1. Det är tillräckligt att det är sannolikt att hyresgästen har möjlighet att betala hyran vid en kalkyl av vad hushållet har kvar att leva på efter att hyran är betald.
 2. Före uthyrning sker en kreditkontroll där vi gör en bedömning av kundens betalningsförmåga.
 3. En kontroll görs också för att säkerställa att kunden inte har betalningsanmärkningar, skuld till Kronofogden eller annan hyresvärd och/eller på annat sätt misskött tidigare boende.
 4. Antalet personer som skall bo i bostaden skall vara rimligt i förhållande till bostadens storlek.
 5. Vid behov kan ytterligare referenser, t ex från arbetsgivare och tidigare hyresvärd, begäras in.
 

Omfyttning inom ovan nämnda bostadsbolag

Generellt gäller att du bör bo i minst ett år innan ny bostad erbjuds. Undantag från denna regel kan göras om särskilda skäl finns. Sådana skäl kan vara familjebildning, familjesplittring, eller förändrade ekonomiska villkor. Intresseanmälan för omflyttning inom beståndet skall göras skriftligen.